15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Háztartási gépek átfestése

Sokszor szembesülünk azzal a problémával, hogy a különböző háztartási gépeinken, mosógép, hűtőgép, mikrohullámú sütő stb. apró sérülések keletkeznek, amelyek egy idő után rozsdásodni kezdenek. Az is előfordul, hogy egy gép még tökéletes állapotban van, azonban idővel nagyon megsárgult, és ez ellen tenni szeretnénk. Ilyenkor jön a megoldás: a háztartási gép átfestése. Ebben a bejegyzésben eláruljuk a legfontosabb tudnivalókat a háztartási gépek festéséről.

De mi az első lépés a háztartási gép átfestése során?

A háztartási gépek felülete általában nagyon szép egyenletes, ezért mindenképpen spray-vel kell átfesteni a felületet. Ecsetelős festékkel nem lesz olyan szép, a felülete az ecsetnyomok miatt. A festék sprayk között is elég nagy a választék, ezért jó ha tisztában vagyunk vele, hogy milyen terméket válasszunk.

Használhatunk egyszerűen jó minőségű akril sprayt, amely általában nagy színválasztékban elérhető, erről már írtunk korábban egy bejegyzést. Ezt akkor javasoljuk, ha nem fehér vagy inox színt szeretnénk. A fehér szín esetében a probléma a felület sárgulásával van, ezért ebben az esetben speciális háztartási gép festék sprayt javasolnánk. Ez a termék nem csak fedő, hanem alapozó is egyben, így jobban meggátolja a rozsdásodást is.

A festés előtt mindenképpen fontos, hogy a felületet megfelelően tisztítsuk le és lehetőség szerint egy finom csiszolóval csiszoljuk meg a felületet. A pergő rozsdát távolítsuk el a felületről. Ez a legfontosabb lépés, hiszen ha zsíros, olajos felületre vagy rozsdára festünk, akkor sajnos nem lesz tartós a végeredmény. Festés előtt rázzuk fel legalább 1 percig a flakont. A festés során ügyeljünk arra, hogy függőleges, majd vízszintes irányban fújjuk fel a felületre a festéket, körülbelül 20-25 cm távolságból. A száradási idő általában nem tart tovább negyed óránál, így elég gyorsan végezhetünk a folyamattal.

Ha mikrohullámú sütő belsejét szeretnénk festeni, akkor mindenképpen ügyeljünk arra, hogy olyan festéket használjunk, amelyben nincs fém szemcse. Tehát például Inox háztartási gép festéket belülre NE HASZNÁLJUNK. Legjobb, ha a PintyPlus TECH fehér háztartási festék sprayt használjunk, viszont ilyen esetben tartsuk be a következő lépéseket:

  • felület zsírtalanítása
  • felület festése
  • nyitott ajtóval legalább 24 óra száradás
  • egy pohár vizet tegyünk be legalább 2 percen keresztül
  • nyitott ajtóval újabb 24 órát hagyjuk száradni

A folyamat betartása után már bátran használhatjuk a sütőt, mert a káros oldószerek teljesen elpárolognak.

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestetted otthoni géped, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
Fém irattároló szekrény átfestése
Következő poszt
Háromlábú szék festés