15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Háromlábú szék festés

A Shakingcolors blogon már többféle felület festését bemutattuk. Most egy háromlábú széket fogunk lefesteni, amelynek a lábai fém, az ülőke része pedig fonott. Mindkét felület egyszerűen átfesthető PintyPlus EVOLUTION akril festék spray segítségével. Lássuk hogyan álljunk neki a szék festés projekthez:

szék festés

Amire szükséged lesz a háromlábú szék festés során:

  • PintyPlus Evolution akril spray 2 színben
  • Csavarhúzó
  • Tisztító kendő

Először csavarozd le a fém lábakat. A lábakat és az ülőkét külön színnel fogjuk festeni, ezért így egyszerűbb lesz a festés. Ha nem tudod lecsavarni, akkor se aggódj. Ebben az esetben maszkoló szalag segítségével maszkold ki azokat a részeket, amit nem szeretnél lefesteni.

A háromlábú szék festés második lépéseként tisztítsd meg a felületet valamilyen alkoholos tisztítószerrel. Ez azért fontos, mert ha zsíros, olajos szennyeződés marad a felületen, akkor a festék nem fog megfelelően tapadni.

Ezután következhet a festés. Festés előtt rázd fel a flakont, legalább 1 percen keresztül. Ezután függőleges, majd vízszintes irányokban fújd le a felületet.

A negyedik lépésben le kell festenünk a szék lábait. A fém lábakat szintén PintyPlus EVOLUTION akril spray segítségével festjük le. Mivel a fém felület már eleve festve volt, nem volt rozsdás és a festék sem pereg róla, ezért nem szükséges plusz alapozó használata. A festés előtt ismét rázzuk fel a flakont. Ügyeljünk arra, hogy fújás közben ne tartsuk fejjel lefelé a flakont, mert akkor csak gáz fog kijönni a palackból.

Száradás után visszacsavarozhatjuk az ülőke tetejét és már használhatjuk is a megújult háromlábú székünket. Ha valakinek a leírás nem lenne elegendő, megmutatjuk egy videóban is, hogy a Jipijapas bloggere hogyan festette le ezt a széket:

Előző poszt
Háztartási gépek átfestése
Következő poszt
Hat inspiráló húsvéti dekoráció ötlet festék sprayvel