15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Fém irattároló szekrény átfestése

A Shakingcolors blogon már több projeketet készítettünk különböző szekrények, asztalok, bútorok festéséről, hiszen ez egy kifogyhatatlan téma. Évről évre újabb trendek jönnek divatba, aminek megfelelően alakítgatjuk otthonunkat is. Persze nem szeretnénk minden esetben több százezer forintot költeni új bútorok vásárlására. Sok esetben elég egy-egy bútordarab vagy kiegészítő átfestése. Ebbe a bejegyzésben egy fém irattároló szekrény festése kerül bemutatásra lépésről lépésre a Bricoblog csapata segítségéve.

festék spray és alapozó spray

Amire szükséged lesz a fém irattároló szekrény festése során:

Első lépés:

Az első lépés a felület megtisztítása. Ez az egyik legfontosabb lépés, hiszen a festék csak akkor tud megfelelően tapadni a felületre, ha minden olajos, zsíros (szabad szemmel nem is látható) szennyeződést eltávolítunk. Ha ezt a lépést kihagyjuk, akkor a festék nem fog megfelelően tapadni és még foltos is lehet.

Második lépés:

Ha a tisztítással megvagyunk, akkor jöhet az alapozás. Ebben az esetben PintyPlus TECH univerzális alapozót használtunk. De akár használhatunk horgany vagy cink alapozót is erre a célra.

alapozás

Harmadik lépés:

Ehhez a lépéshez az alapozó teljes száradása után kezdhetünk hozzá. Időjárástól függően az univerzális alapozó száradási ideje 24 óra. Ha nincs ennyi időnk, akkor használhatunk horgany alapozót is. Maszkoljuk ki és takarjuk le a fóliával azokat a részeket, amelyeket nem szeretnénk lefesteni .

Negyedik lépés:

Ez a számunkra legizgalmasabb lépés: a festés. Rázzuk fel a flakont legalább 1 percen keresztül. Ezután kb 20-25 cm távolságból egyenletesen fújjuk a felületre.

felület festése

Mi most 2 különböző színt használtunk a fiókok átfestésére. A PintyPlus Evolution akril spray száradási ideje kb 10 perc, így nagyjából negyed óra után már használhatjuk is a felújított tárolót.

Ha tetszett a bejegyzésünk készíts el egyet Te is és küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
6 ötlet a fekete táblafesték használatára
Következő poszt
Háztartási gépek átfestése