15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

DIY – Színes kerti mécsestartók

Szeretsz a fülledt nyári estéken a kertben ücsörögni? Akkor a Masni Dekoráció legújabb projektjét akár Te is elkészítheted otthon. Sőt ha nincs kerted, csak erkélyed, akkor sem gond, hiszen az új PintyPlus AQUA vízbázisú, alscsony nyomású sprayt akár a lakásban is tudod használni.

 

 

Amire szükséged lesz:

Kell egy csinos husáng, pár kiürült, kimosott, kicsi befőttes üveg, kampós csavarok, virágkötöző drót és persze festék. Na, de milyen? Mi most az új, Novasol Spray Pinty Plus Aqua termékcsaláddal dolgoztunk, melyet beltéren, nehezebben szellőző helyeken is könnyedén használhattok. A vizes bázisú festék spray matt, alacsony nyomású és kimagasló fedőképességű és kevésbé szóródik

, mint hagyományos spray-festék társai, így kevesebb felület

letakarásával is tisztán tudunk dolgozni.

Első lépésben nyírfát “csinálunk” a husángból. Ehhez fehér festéket használtunk. A husángot alaposan portalanítsuk, így szebben tapad majd rajta a festék.

Második lépésben fessük le a befőttes üvegek alját. Ha szép, markáns elválasztást szeretnél a festett és nem festett terület között, akkor használj maszkolószalagot (mint mi is tettük), ha tetszik az elmosódott átmenet, akkor nem kell szalag, fesd le a befőttes üvegek alját és oldalát pár cm magasságban.

Mi most az üvegeket tartó drótokat is lefújtuk harmadik lépésként, mert csak sötétzöld színű drótot kaptunk és annak a színe nem annyira illeszkedett a színpompás üvegeinkhez…

Negyedik lépésben összeraktuk az alapot, amire majd felakasztjuk a színes mécsestartóinkat. A lefestett husáng két szélére egyszerű spárgát kötöttünk, a hosszát pedig felosztottuk nagyjából egyforma közökre. Egy kombinált fogó segítségével betekertük a husángba a kampós csavarokat.

 

Végül rátekertük az üvegek nyakára a színes drótokat és felakasztottuk a husángba tekert kampós csavarokra. És készen is voltunk :)! Neked hogy tetszik?

 

Ha tetszett a bejegyzésünk oszd meg másokkal is, kövess minket a facebook oldalunkon és iratkozz fel hírlevelünkre!

Előző poszt
Székek festése festék sprayvel
Következő poszt
10 tuti tipp, hogyan tedd egyszerűbbé a spray festést