15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Újragondolt adventi “vintage” koszorú

Közelednek az ünnepek, így most már előkerülnek az ünnepi DIY projektek. Ezt az újragondolt adventi koszorút Dia készítette nekünk a Masni Dekoráció bloggere. Nagyon egyszerű, gyors mégis látványos.

Minden évben pár nappal advent első vasárnapja előtt kapok észbe, hogy “tejóságoségnincskoszorúm”. Hiába vagyok DIY blogger, aki szeptemberben már karácsonyi anyagot készít, hiába igyekszem mindig követni az ünnepeket és felkészültnek lenni, a koszorú valahogy – mostohán – mindig lemarad. Ezért jöjjön egy újabb rohamtempóban elkészíthető koszorú-helyettes, konzervdobozokból.

adventi_konzerv_09

adventi_konzerv_01Amire szükséged lesz: 4 db kiöblített konzervdoboz, 4 gyertya, 1 tömb száraz oázis (virágboltban kapható), moha (szintén virágboltból), festékspray (most PintyPlus Chalk Paint-tel dolgoztam), sniccer.

adventi_konzerv_02Fesd le a konzervdobozokat PintyPlus Chalk paint sprayvell. Én most azért választottam a krétafesték spray-t, mert szeretem a matt felületét, tapintását. A piedra, vagyis kő színt választottam. Ez semleges, letisztult és jól megy szinte mindenhez.

adventi_konzerv_03Hagyd őket megszáradni, majd a “vintage” hatás elérése érdekében csiszolt vissza egy picit a felületüket. Így csinos, kopottas felületet kaphatsz.

adventi_konzerv_05Vágd bele a száraz oázist a dobozokba, ügyelve arra, hogy fixen ki legyen ékelve minden oldalról, ne billegjen benne az oázis.

adventi_konzerv_06

adventi_konzerv_07Nyomd bele a gyertyákat 2-3 cm mélyes az oázisba.

adventi_konzerv_14

adventi_konzerv_12Fedd be a konzervdobozokat mohával. Kész.

adventi_konzerv_11

adventi_konzerv_15Az egész kompozíciót tedd egy nagy tálra, tegyél köré faágakat, esetleg maradék mohát, és pár csillogó gömb is remekül mutat majd mellette!

Előző poszt
“Be a PintyPluser” spray pisztoly
Következő poszt
Reggeli jegesedés a szélvédőn? Itt a megoldás: Greenox Jégoldó