15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Szuvas bútor felújítása Pop-art stílusban

A Brocomanía csapata megmutatja nekünk, hogyan restaurálhatunk egy régi szuvas bútort, pop-art stílusban. Persze minket a festék sprayvel történő festés része érdekel a leginkább. Az ötlete az volt, hogy fluoreszkáló spray használatával egy olyan bútordarabot készítsünk, amely teljesen elkülönül a szoba többi részétől.

pop style for an old cabinet with woodworm with pintyplus

Mielőtt elkezdjük a projektet nem árt felmérni a munkát. A fa nagyon öreg és szuvas és megfeketedett az időtől. Ha tényleg tökéletes végeredményt szeretnénk és az 50-es éveket idéző stílusúvá változtatni a bútorunkat, fontos, hogy megfelelően készítsük elő a felületet. Ehhez a következő 3 lépést kell betartanunk:

  1. Mentesítsük a felületet a rovaroktól, szuvasodástól . Ehhez egyszerű szúölő szert használjunk. A szer felvitele után takarófóliával takarjuk le, így jobban beszívódik a fába. Tartsuk be a szúölő dobozán lévő használati utasítást!
  2. Csiszoljuk meg a felületet, hogy eltávolítsuk a pergő részeket, az idő során felrakódott wax, lakk vagy festékmaradványokat. Ez fontos, hiszen a festék megfelelő tapadásához elengedhetetlen.
  3. Takarítsuk le a felületet, alkohollal és ronggyal távolítsuk el a port és szennyeződést, amely a csiszolás után még a bútoron maradt.

recover pop style furniture

Mivel a terv az, hogy a legfényesebb, szinte világító, fluoreszkáló festéket használjuk, ezért ehhez szükséges egy réteg PintyPlus Evolution RAL 9010 fehér színnel alapozni. Rázzuk fel a flakont, majd vékony réteget alkalmazva fessük a felületet. A fehér szín az, amely a legnehezebben fed, de ne aggódj a takarás miatt. Használj akár 3-4 vékony réteget, hogy a megfelelő felületet érd el. Mivel az akril sprayvel nagyon könnyű dolgozni, 4-5 perces várakozás után már festhetjük is a következő réteget, mindaddig, amíg a megfelelő takarást nem érjük el.

restore an old cabinet with woodworm

A fehér akril festék teljes száradás 15 perc, ezután már festhetjük is a fluoreszkáló színt.  Mi most a piros fluoreszkáló (F107) színt választottuk szintén a PintyPlus Evolution családból.

pop style for a cabinet with fluorescent paint spray pintyplus

A pop-art stílus

A pop-art anyagai a popkultúra termékeiből merít. Ezek az anyagok, amelyek a mindennapi életben is nagy szerepet játszanak: az utca, a lakás tárgyai, plakátok, képregények, zászlók, hirdetések, jelszavak stb. A pop-art technikája széles: valóságos tárgyakat vesz át változtatás nélkül, újra előállítja a pontos másukat (pseudo-tárgyak), gyakran eredeti rendeltetésüktől eltérő helyen konstrukcióban alkalmazza őket, vagy festői, illetve szobrászi kompozícióba helyezi (combine-paiting).
A
stílus leghíresebb képviselője Andy Warhol, aki a hatvanas-hetvenes évek popkulturális elemeit használta fel, beleértve politiki figurákat, filmsztárokat vagy híres márkákat.

Például ennek a stílusnak az egyik képviselője PAT BRAZIL is Pop Art Barcelona :

popart pintyplus spray pat brazil barcelona

Iratkozz fel a hírlevelünkre! Az oldal alján csupán meg kell adnod e-mail címedet és mi mindig naprakész DIY információkkal látunk.

 

Előző poszt
Karácsonyi Vintage Piac
Következő poszt
Shakingcolors a festék spray blog