15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Sprayfestés kezdőknek (is) :)

Sprayfestés kezdőknek (is) :)

A Masni dekoráción most találkozhattok egy kis bevezetővel a spray festés világába, amit Mi is tolmácsolunk nektek, mert szerintünk nagyon hasznos lehet annak, aki még csak most ismerkedik a festék spraykkel.

“A saját példámból fogok kiindulni, én nem akartam sprayfestékkel festeni. Azt gondoltam, hogy ez amolyan művészi, úri hóbort, biztos ezer meg egy trükkje van, meg aztán ecsettel egész jó vagyok. De azért valahol legbelül piszkált a dolog, így pár éve vettem egy X márkájú festékspray-t, elolvastam a neten, hogy hogyan kell ezzel festeni, és nekiláttam. A siker nem volt átütő, mert egyrészt szorított az idő, másrészt meg, mint utólag kiderült a termék sem volt valami szuper. Így felhagytam a festékspray-s tervekkel, ecsetet fogtam megint. Aztán eljött a tavaly nyár, amikor megismerkedtem a Novasol Spray termékekkel, és be kellett látnom, hogy spray-vel festeni igenis jó. Nagyon jó.”

parafa_02

parafa_07Ezt a mostani projektet minden olyan sorstársamnak jó szívvel ajánlom, aki eddig még nem mert belevágni a festékspray-vel való alkotásba, ez egy olyan kezdő projekt, mely tényleg mindenkinek sikerül!

Amire szükséged lesz: parafa edény alátétek (például ilyen), Novasol Spray akril festék

parafa_08Terítsd le a felületet, ahol dolgozni fogsz, és láss munkának! Rázd fel alaposan a flakont, majd először balról-jobbra, jobbról-balra fess, majd utána fentről-le, és lentről fel.

A parafáról pár tudnivaló: a parafa természetes anyag, így nincs belőle kettő egyforma, ezt vedd figyelembe. Mivel fa, ezért porózus, be fogja szívni a festéket. És mivel teljesen egyenetlen, puha, göröngyös a felülete, festés után sem lesz magasfényű sima a felülete, de szerintem pont ez a szép benne.

parafa_09

parafa_10

parafa_11Az alátétek mindkét oldalát fesd be, azon egyszerű okból, mert az egyik oldalas festés meghúzhatja a felületet, így egy kagylót kapsz eredményeként, nem egy sima kerek lapot. A hátoldalát elég egy rétegben festeni, a szín oldalán, száradás után érdemes még egyszer végigmenni (balról-jobbra, jobbról-balra, fentről le és lentről fel).

parafa_12Várd meg míg teljesen megszárad a felület, és apró akasztókkal tedd teljessé a memória tábládat. (Az akasztókat értelem szerűen a hátoldalára tedd fel :)).

DSC_0324

Előző poszt
Régiből újat – karosszék újragondolva
Következő poszt
Hogyan tudhatom meg melyik sprayt használjam?