15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Retro, kerti telefonjáték gyerekeknek

A Masni dekoráció segítségével, most megmutatjuk, hogyan készíthettek retro gyerektelefont:

Nagyon szeretek újrahasznosítani, főleg olyan végeredménnyel, hogy az a gyerekeknek is jó szolgálatatot tegyen. Ezt a retro telefont már akkor láttam a szomszéd lányoknál, amikor olyan 8-10 éves lehettem. Nem mondom, hogy azóta vágytam rá, de arra gondoltam, hogy miért ne készíthetném most el, hadd repüljenek vissza a mi gyerekeink egy kicsit a 80-as évekbe. A hatalmas kijelzős, fényképezni is képes telefonok mellett ez, igazi őskori leletnek tűnt nekik elsőre, de aztán nagyon jól belejöttek.

konzervdoboz_telefon

konzerv_telefon_01Amire szükséged lesz: üres, elmosott konzervdobozok, kötél és festékspray. Mi most a Novasol Pintyplus Evolution akril festékspray-t próbáltuk ki, és megmondjuk őszintén valami remek. Technokratáknak mondjuk, hogy 3-4-szer több pigment van ezekben a festékspray-kben, mint a legtöbb piaci konkurens spray-iben, nem technokratáknak meg annyit mondunk csak, hogy hihetetlenül szépen lehet vele festeni.

konzerv_telefon_02Tehát, rázd fel alaposan a spray-t, majd 15-20 cm távolságról kezd el befújni a konzervdobozokat. A kezedet mozgasd jobbra-balra, mintha csíkokat húznál. Csíkokban fess. Vékonyan, egy rétegben, szépen. Ne fújj sokat egyszerre, inkább vigyél majd fel egy második réteget.

konzerv_telefon_03Nálunk most szükség volt a második rétegre, így egy olyan 15 perces száradás után felvittem a második réteget. Tökéletes lett!

konzerv_telefon_04Amikor teljesen megszáradtak a dobozok, akkor az aljukat kifúrtam. Fúró hiányában, egy csinos 100-as szöggel és kalapáccsal is üthetsz lyukat, de akkor mindenképpen tegyél valamit a doboz belsejébe, hogy ne horpadjon be!

konzerv_telefon_11Fűzz kötelet a lyukakba, csomózd meg belül. Attól függően, hogy mennyire távoli telefonálást szeretnél biztosítani, hagyj 2-3-5-7 m kötelet a két doboz között :)!

konzerv_telefon_12Irány a kert! (Rossz idő esetén lépcsőházban, vagy akár bent a lakásban is tökéletesen használható, két szoba között :)!) És indulhat a móka!

konzerv_telefon_05

konzerv_telefon_06

konzerv_telefon_07

konzerv_telefon_08

konzerv_telefon_09

konzerv_telefon_10

 

Jó telefonálást Nektek!

Előző poszt
Workshop Gödöllőn
Következő poszt
A krétatábla asztal