15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Króm hatású betű dekoráció

Króm hatású betű dekoráció

A Juditu blogon megismerkedhettek egy újabb projekttel, amelyben a PintyPlus Art Króm hatású spray egy különleges felhasználását láthatjátok.

__CSC0086

 

A megoldás: GOOD FOOD. Kiszámoltam a méreteket, kinyomtattam a betűket, majd ráhelyezve őket az 5 mm vastag habkartonra egyszerűen egy pálcika segítségével átnyomtam a kontúrokat.

__CSC0078

Ezután egy alátéten szépen, türelmesen kivágtam a formákat… A habkarton remek dekorációs alapanyag, én imádom – A Nagy DIY könyvben is ezzel dolgoztam -, de azt tudni kell, hogy nem könnyű szépen kivágni, pláne, ha íveket szeretnénk.

__CSC0083

Először is a sniccer mindig legyen éles! Mivel a habkarton eléggé zabálja a kés élét, én minden betű után törtem egy újat, biztos, ami biztos. Az egyenes részeket fémvonalzó mentén simán lehet vágni, de az íveseknél érdemes először csak félig belemélyeszteni a pengét, majd újból átmenni rajta és megint. Így elkerülhető, hogy beszakadjon a karton vagy a belső szivacsos rész.

__CSC0092

A betűket ezután gombostű segítségével rögzítettem egy szintén habkarton alapra.

__CSC0097

A habkarton könnyű, simán megáll 2-3 tű segítségével, de persze lehet 1-1 pötty ragasztót nyomni a tűk tövébe (én nem nyomtam).

__CSC0101

Mielőtt a betűket lefújtam, azért megnéztem, hogy mindent jól számoltam-e:

__CSC0103

Persze, hogy jól . Amúgy fehéren is nagyon, de nagyon tetszik , de arany mánia van kérem, úgyhogy ezeket a betűket is jól megküldtem a Novasol króm sprayfestékével!

__CSC0110

__CSC0112

És még a nap is kisütött közben! Ettől függetlenül a betűket minden fújás után behoztam a nappaliba, mert a mínuszok egyáltalán nem tesznek jót a száradásnak. Ez a króm festék egészen különleges, sokkal intenzívebb a metál aranyhatás, mint egy normál arany sprayfestéknél, csak úgy ragyog a napsütésben, imádom! Azt viszont jó tudni, hogy ez a sprayfesték a polisztirolt bemarja, szóval arra nem ajánlom.

__CSC0114

És íme a helyén:

__CSC0126

 

Előző poszt
Kovácsoltvas hatású kandelláber
Következő poszt
IKEA szekrény újragondolva