15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

DIY Házikós emlékeztető

Legújabb bejegyzésünkben a Masni Dekoráció segítségével házikós emlékeztetőket fogunk készíteni.  Ezek a házak 15-18 cm méretűek, és tökéletesen személyre szabhatók, sőt mivel kétoldalasak így tényleg jolly-jokerek lehetnek íróasztalunkon, dolgozószobánk polcán, vagy igazából bárhol, ahol el tudjuk képzelni.

Amire szükséged lesz hozzá: egy olyan fadeszka, ami legalább 25 mm vastag, így biztos, hogy megállnak majd magukban a házikók, parafa lapok (az enyémek régi parafa tányéralátétek és 4 mm vastagok – fontos, a dekorációs célra árult parafa nem alkalmas rajzszög befogadására!), ragasztó, táblafesték spray és tetszőleges színű krétaspray festék és maszkolószalag.

Első lépésben felrajzoltam a házikókat a fa deszkára, úgy, ahogy éppen elfértek. Majd ügyelő tekintetek mellett dekopír fűrésszel kivágtam a házikókat.

Amikor készen voltam a vágással, akkor a házakat nagyon alaposan megcsiszoltam (120-as majd 180-as csiszolópapírral). Az összes él, első és hátsó oldal alapos csiszoláson esett át. A legalaposabban azokat a felületeket érdemes megcsiszolni, amire majd a krétatábla festéket fogjuk felvinni. Jöjjön akkor a mutatvány első része, a krétatábla festék felvitele. Ehhez a házikók oldalait maszkoló szalaggal leragasztottam, mert azokat semmiképp se szerettem volna festékesen viszontlátni :).

A krétatábla festéket 3 rétegben vittem fel, közben kivártam a száradási időt (és egyéb dolgokat festettem ebben a szép időben – részletek hamarosan :D). Amikor megszáradt a harmadik réteg is, fogtam a házikókat és felrajzoltam őket a parafa alátétekre és kivágtam a parafa házoldalakat. A maszkoló szalagot nem vettem le, mert következett a ragasztás, és az oldalát még mindig szerettem volna “tisztán” tudni.

Amikor megkötött a ragasztó – elég hamar – akkor levettem a maszkoló szalagot és ellenmaszkoltam a krétatáblás és a parafás oldalakat, mert jöhetett a házikók színes élének a festése. Szerencsére a krétafesték spray nagyon hamar szárad, így gyorsan könnyen végeztem ezzel a feladattal, így már csak használatba kellett vennem a házikóimat!

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, iratkozz fel hírlevelünkre vagy kövesd facebook oldalunkat, youtube csatornánkat!

Előző poszt
Fonott kosár festése egyszerűen
Következő poszt
Csempéssz tavaszt az íróasztalod fölé