15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Bor tartó fa doboz átalakítása

A megüresedett bor tároló fa dobozoknak sok felhasználási módja létezik. Most ebben a bejegyzésben azt fogjuk bemutatni, hogyan alakíthattok át bor tároló fa dobozokat dekoratív polccá.

Imádjuk a barkács/ DIY újrahasznosító projekteket, amelyekhez a festék sprayinket használják. Ezért is sem tudtuk megállni, hogy megosszuk veletek ezt a bejegyzést, amelyet a Pinceladas de Rosas blog készített el.

Amire szükséged lesz:

materials to decorate boxes recycled wine

Hogyan dekoráljuk a bor tartó dobozokat festék sprayvel

Először tisztítsuk meg a felületet, hogy por- és zsírmentes legyen. Erre a célra használhatunk egy alkoholos tisztítószerrel átitatott rongyot is.  Sokszor ezek a dobozok nem tökéletesek, ilyenkor használhatunk speciális fa gittet, hogy kitöltsük az egyenetlenségeket, majd finoman csiszoljuk meg száradás után.

recycled wine boxes before painting

Takarjuk le a környezetet takarófóliával vagy újságpapírral vagy kartonpapírokkal, hogy ne fessünk össze semmit, amit nem szeretnénk.

paint-with-spray-pintyplus-box-wineA következő lépés a dobozok belsejének kifestése. Használj több vékony réteg kréta festék sprayt, hogy teljesen elfedje a felületet. Ne feledd használat előtt felrázni a flakont és azt, hogy kb 30cm-ről végezd a festék felszórását.

Hogy kontrasztos dekorációt tudjunk készíteni nagyon eltérő színeket használunk (tört fehér és türkiz), ahogyan azt az alábbi képen is látod.

recycled wine boxes with Pintyplus Chalk Paint

Miután a festék megszáradt (kb 15 prec), helyezzük be a stencilt a doboz közepére. A stencil fixálásához használjunk visszaszedhető ragasztó sprayt.

Végül a második szín felfestése után, a tartósabbá tételhez használjunk wax sprayt vagy vizes bázisú lakk sprayt.

recycled wine boxes with chalk spray paint

Tippek stencil festéshez

Ezekkel a tippekkel valóban tökéletes stencil mintákat készíthetsz.

  • Stencilezéshez használj visszaszedhető ragasztó sprayt, mert ez meggátolja, hogy a festék a sablon alá folyjon. A visszaszedhető ragasztót fújd fel a stencilre, majd várj kb 5 percet. Így a stenclil öntapadóssá válik, akár többször is használhatod és ha el akarod távolítani róla a ragasztót, megteheted egyszerűen alkohollal.
  • Nagyobb távolságból használd a sprayt a szokásosnál. Ha normál esetben kb 30 cm-t tartottál, akkor a stencilezéshez kb 50cm-ről fújd a felületre a festéket. Így kaphatsz tökéletes végeredményt.
  • A stencilt a festék teljes száradása előtt távolítsd el.

convert wine boxes on shelves
Mit gondolsz ezekről az újragondolt bor tároló dobozokról? Ha tetszett oszd meg másokkal is és kövess minket a közösségi oldalakon is!

Előző poszt
DIY – Vintage cipős szekrény festés
Következő poszt
Így készíthetsz egyedi, trendi tárolót