15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Meddig használható egy aeroszol? A festék spray szavatossága

carles-mongay-novasol-225x300Meddig használható egy aeroszol? A festék spray szavatossága kapcsán Carles Mongaynak, a Novasol Spray gyártási vezetőjének tettük fel ezt a kérdést, amelyre  ezt a választ kaptuk:

Egy aeroszol lejáratának ideje csak a benne lévő anyagtól függ, így megvan az az óriási előnye, hogy egy használat/kinyitás nem lesz semmilyen hatással a lejárat dátumára.

A magyarázat nagyon egyszerű, mivel a flakonban lévő anyagon felül (lehet ez festék, rovarirtó vagy naptej) a palack belsejében lévő gáz fenntartja az állandó magas nyomást, amely két hatást eredményez:

  1. Mikor megnyomjuk a szórófejet a termék „életre kel” a flakonban és kijön belőle.
  2. Semmi sem tud be hatolni, még a levegő vagy bármilyen típusú kórokozó sem.

A spray szavatossága kapcsán elmondható, hogy a termékeink többségének nincsen lejárati ideje, különösen a GREENOX és PintyPlus OIL termékeknek, mint az olajoknak, zsíroknak vagy a szilikonoknak, ebben az esetben nagyobb az esélye hogy külsőleg sérül meg a flakon, mint hogy a terméknek belülről lenne problémája. A festékek esetében például, ha hosszú ideig nem mozdítjuk meg a sprayt, a pigmentek leülepedhetnek és egy üledékréteget hoznak létre, amely blokkolja a flakonban lévő „keverő golyót” és az egyetlen kiutat a kannából. Ebből az okból Mi a Novasol Spray-nél olyan gyantákat és adalékanyagokat használunk, amik speciálisan arra készültek, hogy késleltessék ezeket a folyamatokat. Olcsóbb termékek esetén előfordulhat, hogy olyan gyengébb minőségű, olcsóbb alapanyagokat használnak, amely miatt lerövidül a szavatossági idő.

Az legújabb tanulmányok a festék sprayinkről azt állapították meg, hogy a gyártás után 10 év elteltével, a PINY PLUS EVOLUTION sprayk esetében egészen egyedülálló módon mindössze 0.1%-nál okozott problémát az eltömődés.

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestetted otthoni géped, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
Vintage stílusú lámpa
Következő poszt
Kovácsoltvas hatású kandelláber