15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Kerti grillsütő festés

A kerti grillsütő idővel megrozsdásodik és nem nyújt esztétikus látványt. Ilyenkor jön a felismerés: fessük át. Most bemutatjuk a kerti grillsütő festés lépéseit, így bármikor otthon is nekiállhatsz.

Amire szükséged lesz a grillsütő festés során:

Első lépésként a kerti grillsütőt a drótkefe segítségével tisztítsuk le. Távolítsuk el a felületről a pergő rozsdát. Nyugodtan erősen csiszoljuk meg, mert csak akkor fog megfelelően tapadni, ha felületről a rozsda nem pereg.

Második lépésként rázzuk fel a festék sprayt. Fontos, hogy jó minőségű hőálló festéket használjuk, mert a gyenge minőségű termékek hőállósága nem megfelelő. Ezért javasoljuk a PintyPlus TECH hőálló festék spray használatát. A festéket kb 20-25 cm távolságból fújjuk fel a felületre. Használjunk 2-3 réteget. A száradási ideje ennek a terméknek elég gyors, így körülbelül 1 óra elteltével már a felülete száraz lesz. Azonban a teljes kikeményedését csak hő hatására éri el, ezért javasoljuk a grill beüzemelését 10-15 percre, hogy teljesen ráégjen a festék a felületre és elérje a megfelelő keménységét.

Ilyen egyszerűen újjá varázsolhatjuk a megkopott és megrozsdásodott kerti grillt. Ehhez a projekthez körülbelül 2.000 Ft-ot kellett költenünk.

Ha tetszett a bejegyzésünk és Te is átfestetted otthoni géped, akkor küldd el részünkre facebookon! Ha szereted csináld magad ötleteket, kattints ide a többi Shakingcolors blog ötletért!

Előző poszt
DIY – Parafatáblás képkeret
Következő poszt
Hogyan adj el több festék sprayt?