15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Fém tárgyak festése

Már sokszor sok helyen kérdeztétek tőlünk, hogy mit ajánlunk fém tárgyak festéséhez. Most az egyik lehetőséget mutatjuk be, amelyet a Tuki&Apple blogon készítettek el.

Első lépés a felület előkészítse: amennyiben a fém felületen lévő festék rossz állapotban van, akkor mindenképpen előtte el kell távolítanunk a felületről. Erre a célra kiválóan alkalmas a Greenox Festékeltávolító. Használat után a felületet tisztítsuk meg, hogy ne maradjon rajta festékeltávolító, hiszen akkor az új festék sem fog tapadni rá.

pintar-taburetes-con-spray-4

Ezután jöhet az alapozás: most a PintyPlus Tech univerzális alapozót használtuk. Ez fehér és szürke színben egyaránt kapható, így például, ha a festeni kívánt felület fehér vagy sárga lesz, akkor mindenképpen a fehér alapozót használjuk, ha pedig fekete vagy sötét, akkor a szürkét. Fontos betartani a száradási időt. Ennek az alapozónak 24 óra a teljes száradása, ennek elteltével vihetjük fel az újabb réteg festéket.

pintar-taburetes-con-spray-3

Az alapozás után PintyPlus Evolution akril sprayt használtunk metál fekete színben. Fontos, ha olyan tárgyat festünk, amely az átlagosnál nagyobb igénybevételnek van kitéve, minden esetben használjunk lakkot. Ez egy plusz védelmet biztosít a felületnek és sokkal ellenállóbbá teszi. Matt, fényes és selyemfényű változatban is kapható, így minden igényt kielégít. Természetesen a PintyPlus Evolution akril spray önmagában, lakkozás nélkül is használható kültéren.

pintar-taburetes-con-spray-2

Az akril spray egyik kiváló tulajdonsága a gyors száradás. Normális körülmények (hőmérséklet, páratartalom) esetén 15 percen belül száraz és használatba is vehetjük. Hát nem nagyszerű?pintar-taburetes-con-spray-5

Ennél egyszerűbben talán nem is lehet újra életet adni egy régen elfelejtett, nem használt fém tárgynak.

tálca festés
Előző poszt
Tálca festés akril sprayvel
Következő poszt
Festék spray workshop a Panda Festéküzletben