15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

DIY mágneses játék katonák

Kinek ne lett volna gyerekkorában ehhez hasonló műanyag játék katonája? Ez már régóta klasszikus darab egy gyerekszobában. Ezek a katonák általában egyszínű, sima műanyagból készülnek, de mi lenne, ha bronzos csillogást adnánk neki? Mert a PintyPlus spraykkel minden lehetséges.
DIY soldiers copper spray pintyplus

A projekt lényege, hogy ezeket a sprayvel festett játékkatonákat a későbbiekben hűtőmágnesként használhassuk. De lássuk is mire lesz szükségünk hozzá:

Azért használunk ilyen játék katonákat mert bármelyik bazárban vagy áruházban könnyen beszerezhető és ugyanakkor nagyon olcsó alapanyag. Sőt a legtöbb háztartásban is akad néhány elfeledett darab.

A mágnest is egyszerű beszerezni. Készítsünk egy apró lyukat a műanyag katonán, így könnyen behelyezhetjük az aprócska mágnest.

diy toy soldiers 2

Ha nem szorul eléggé, akkor akár kontakt ragasztóval be is ragaszthatjuk a mágnest.

diy toy soldiers

Ezután használjunk PintyPlus Tech műanyag alapozó sprayt. Ez azért ajánlott, mert sokkal jobb tapadást biztosít a műanyag felületen és tökéletesebb végeredményt érhetünk el segítségével. Használata pedig nagyon egyszerű és kb 10-15 percen belül meg is szárad.

plastic spray primer pintyplus

Száradás után jöhet a festék réteg. A PintyPlus bronz színt használtuk most. Fontos, hogy használat előtt rázzuk fel a flakont. Ezután 20-25 cm távolságból fújjuk a festéket a felületre. Több vékonyabb réteget használjunk. Miután végeztünk, ne felejtsük el fejjel lefelé fordítva kifújni a flakont, így kitisztul a szórófej és a későbbiekben is gond nélkül fogjuk tudni használni a festék sprayt. A PintyPlus festék sprayk 200ml és 400ml-es kiszerelésben is elérhetőek így nincs szükség nagy flakon vásárlására, ha csak kisebb tárgyakt szeretnénk lefesteni.

Végül itt vannak a kész katonák, akik a hűtőre ragasztott cetliket is megőrzik:

DIY welded copper Magnet

DIY soldiers copper Magnets 2

További DIY ötletek műanyag figurákkal

Természetesen nem ez volt az első, hogy

Neked van Instagram profilod? Kövess minket ott is, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Előző poszt
Írógép átfestése kréta festék sprayvel
Következő poszt
Színes ruhaakasztó