DIY mágneses játék katonák

Kinek ne lett volna gyerekkorában ehhez hasonló műanyag játék katonája? Ez már régóta klasszikus darab egy gyerekszobában. Ezek a katonák általában egyszínű, sima műanyagból készülnek, de mi lenne, ha bronzos csillogást adnánk neki? Mert a PintyPlus spraykkel minden lehetséges.
DIY soldiers copper spray pintyplus

A projekt lényege, hogy ezeket a sprayvel festett játékkatonákat a későbbiekben hűtőmágnesként használhassuk. De lássuk is mire lesz szükségünk hozzá:

Azért használunk ilyen játék katonákat mert bármelyik bazárban vagy áruházban könnyen beszerezhető és ugyanakkor nagyon olcsó alapanyag. Sőt a legtöbb háztartásban is akad néhány elfeledett darab.

A mágnest is egyszerű beszerezni. Készítsünk egy apró lyukat a műanyag katonán, így könnyen behelyezhetjük az aprócska mágnest.

diy toy soldiers 2

Ha nem szorul eléggé, akkor akár kontakt ragasztóval be is ragaszthatjuk a mágnest.

diy toy soldiers

Ezután használjunk PintyPlus Tech műanyag alapozó sprayt. Ez azért ajánlott, mert sokkal jobb tapadást biztosít a műanyag felületen és tökéletesebb végeredményt érhetünk el segítségével. Használata pedig nagyon egyszerű és kb 10-15 percen belül meg is szárad.

plastic spray primer pintyplus

Száradás után jöhet a festék réteg. A PintyPlus bronz színt használtuk most. Fontos, hogy használat előtt rázzuk fel a flakont. Ezután 20-25 cm távolságból fújjuk a festéket a felületre. Több vékonyabb réteget használjunk. Miután végeztünk, ne felejtsük el fejjel lefelé fordítva kifújni a flakont, így kitisztul a szórófej és a későbbiekben is gond nélkül fogjuk tudni használni a festék sprayt. A PintyPlus festék sprayk 200ml és 400ml-es kiszerelésben is elérhetőek így nincs szükség nagy flakon vásárlására, ha csak kisebb tárgyakt szeretnénk lefesteni.

Végül itt vannak a kész katonák, akik a hűtőre ragasztott cetliket is megőrzik:

DIY welded copper Magnet

DIY soldiers copper Magnets 2

További DIY ötletek műanyag figurákkal

Természetesen nem ez volt az első, hogy

Neked van Instagram profilod? Kövess minket ott is, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Szólj hozzá

Translate »