15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

3 leggyakoribb hiba, ha festék sprayvel festesz

A festék sprayk nagyon kedveltek a különböző felületek festéséhez. Használatuk gyors, egyszerű, széles színválasztékban állnak rendelkezésre és univerzálisan használhatók. Azonban előfordul, hogy nem a kívánt eredményt érjük el a termék használatakor. Több éves tapasztalatunk alapján a SHAKINGCOLORS blogon összegyűjtöttük a leggyakoribb hibát, amellyel találkozhatsz festék spray használata közben. Ez a 3 hiba, amit egyszerűen elkerülhetsz, ha elolvasd bejegyzésünket:

Első hiba: Nem fed, megfolyik a festék

Nyugi, ez nem a Te hibád. Sajnos a piacon rengeteg gyenge minőségű festék spray található. Persze ezekkel is lehet dolgozni, de sokkal nehezebb, mint egy jó minőségű termékkel. A gyenge festék sprayk rosszul fednek és nagyon könnyen megfolynak. Hogy elkerüld ezt mindig használj minőségi PintyPlus festék sprayket. Ha még soha nem festettél előtte festék sprayvel, akkor készíts elő egy nagyobb kartont és először próbálj meg arra fújni. Tartsd egy pontban, majd lassan mozgasd jobbról balra. Amikor már ráéreztél a festésre, akkor csinálhatod „élesben” is. A festék spray nem hajlakk, ezért ne is használd úgy, mert akkor rengeteg mellé fog menni és nem is éred el a kívánt végeredményt.

Második hiba a festék spray használatakor: Megmarta a felületet a festék

Ez a hiba akkor fordul elő, mikor nem a célnak megfelelő terméket használunk. A különböző oldószereket tartalmazó és más-más száradási idővel rendelkező termékek előfordul hogy megmarják az előző réteget. Persze van olyan eset is, hogy éppen ilyen effektet szeretnénk elérni, de ez tegyük fel, hogy nem ez a cél. Hogy elkerüljük a felmaródás, repesztést végezzünk próbafestést a felületen. Ha szintetikus festék sprayt használunk akkor mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a rétegek között legfeljebb 10 percet várjunk. A szintetikus festékek lassabban száradnak, ezért ennél a festék típusnál előfordulhat, hogy tapintásra már száraz, de ha újabb réteget festünk, akkor megmarja a felületet. Fontos, hogy a gyártó előírását betartva használjuk a terméket. Az akril festék sprayk általában gond nélkül bármikor újra festhetőek, azonban itt fontos azt megemlíteni, hogy az akril sprayben lévő oldószer is megmarhatja az előző réteget.

Harmadik hiba: Összefestettem mindent, amit nem akartam

A festék sprayben túlnyomás uralkodik, ennek segítségével juttatja a festéket a felületre. Sajnos előfordulhat, hogy máshova is kerül a festékből. Ezért mindig javasolni szoktuk, hogy megfelelően maszkoljuk ki a felületet. Ha kisebb tárgyat festünk, akkor érdemes egy nagyobb kartonba helyezni, így a környező tárgyakat egyszerűen megóvhatjuk. Ha kényes helyen dolgozunk, válasszuk az alacsony nyomású PintyPlus HOME festék sprayt, amellyel megelőzhető a mellészóródás.

Reméljük hasznosnak találtad bejegyzésünket. Ha érdekelnek a DIY projektek és dekorációk, akkor kövess minket a facebookon is.

Előző poszt
11 legjobb festék spray webshop
Következő poszt
Minden, amit az akril festék sprayről tudni szeretnél