15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.shakingcolors.hu 300 1

Retró mérlegől trendi dekoráció

Lomtalanítás ideje alatt mi is kiselejteztünk néhány régi kacatot, de mégis maradt pár dolog amit megtartottunk mondván, hogy majd készítünk belőlük valami menő kis dekorációt a PintyPlus kovácsoltvas festék spray-t használva.

Volt egy salgótarjáni retró mérlegem, amit már eléggé megtalált a rozsda. Sokat gondolkoztunk, hogy mivel varázsoljuk újjá, és végül a PintyPlus Tech Kovácsoltvas festék spray-re esett a választásunk, mivel ez a termék alapozó és egyben fedő festék is!

Amire szükséged lesz:

Első lépés:
Csiszolópapírral a rozsdás részeket átcsiszoltam. Sok helyen annyira rozsdás volt, hogy nem tudtam teljesen eltűntetni, de ez nem is probléma mert a PintyPlus kovácsoltvas spray alapozza és fedi a felületet.

csiszolás

Második lépés:
Egy keményebb szőrű ecset segítségével portalanítottam a felületet! Fontos, hogy teljesen por mentes legyen, mert ha az apró szemcsékre tapad a festék, akkor az ott le fog peregni a porral együtt.

Tisztítás ecsettell

Harmadik lépés:
Alaposan felráztam a festék spray-t. (Rázd minimum 1 percen át!) Átfújtam a mérleget 3 rétegben. Kb. 20 cm-ről fújtam, hogy ne follyon meg.

Negyedik lépés:
Vártam 20 percet, hogy a felület tapintható legyen, majd olyan helyre tettem ahol kivártam a teljes száradást ami 24 óra. És kész is a felújítás! :)

Mit érdemes tudni a kovácsoltvas festék spray-ről?

Kovácsoltvas hatású festék spray. Használata gyors és egyszerű. Kettő az egyben alapozó és fedőfesték. Kopásálló és időtálló kültéren is.

Ha kedveled a PintyPlus termékeket akkor kövess minket!
INSTAGRAM FACEBOOK


Alkalmazás:
Gyorsan szárad és kivállóan tapad fém felületekre. Postaládák, kültéri lámpák, korlátok, vaskapuk, kerti állványok stb.dekorálására és védelmére.

Technikai jellemzők:
Kiszerelés: 520cc (400ml) = 1 m2
Száradás: felületi 15 perc, teljes 24 óra
Átfesthető: 30 perc után

Hogyan alkalmazzuk:
A festendő felület legyen száraz, tiszta, por- és zsírmentes. Rázzuk a flakont legalább 1 percen keresztül, amíg nem halljuk a benne lévő golyókat (a lakk kivételével, mert az nem tartalmaz golyót).

Fújjuk 25-30 cm-ről a festendő felületre vízszintesen majd függőlegesen. Ajánlott két vékony réteg alkalmazása, egy vastag helyett, így sokkal egységesebb és simább felületet érhetünk el és elkerülhetjük a festék megfolyását. A festés befejezésével a flakont fordítsuk fejjel lefelé és fújjunk addig, amíg csak gáz jön a flakonból, így kitisztíthatjuk a szórófejet és később is tudjuk használni a sprayt.

Ne használjuk áram alatt lévő készülékeken és jól szellőztethető helységben alkalmazzuk.

Tippek:
Műanyag és horganyzott felületek festésekor használjunk speciális alapozót a megfelelő tapadás érdekében.

Festett felület esetén a pergő részeket távolítsuk el, a régi festéket pedig finom csiszolóval csiszoljuk meg a jobb tapadás érdekében. Régi festék vagy festék nyomok eltávolításához a GREENOX festékeltávolítót javasoljuk

Előző poszt
Szerelemvirág festése sprayvel
Következő poszt
Az online jelenlét és a festék spray